Archive for desavanja

9.Marinski pleter

Povodom blagdana Svijećnice, u narodu poznate kao Marina, u župi sv. Ivana Krstitelja u Jelahu tradicionalno se održava Pučka gastro olimpijada “Marinski pleter”. Organizator je HKD Napredak-podružnica Tešanj. Devetu po redu gastro olimpijadu otvorio je predsjednik podružnice, Ivan Duvnjak.

fotogalerija

Poziv na 9. ,,PUČKU GASTRO OLIMPIJADU MARINSKI PLETER”

Božićni domjenak u župi Jelah

Na drugi dan Božića, 26. prosinca održan je tradicionalni božićni domjenak u župi Jelah. Domaćini su bili župnik don Ilija Marinović i HKD Napredak, podružnica Tešanj.Domjenku su nazočili predstavnici vlasti predvođeni načelnikom općine Tešanj Suadom Huskićem, gospodarstvenici općine Tešanj kao i općine Usora, imam islamske zajednice u Tešnju Fuad ef. Omerbašić te paroh tešanjske parohije Boris Stanić. Domjenak je započeo s božićnim pjesmama koje je izvela Napretkova klapa, a nakon kojih su se obratili župnik, načelnik, imam te paroh. Svi su istaknuli ljepotu zajedništva i radost okupljanja u ovim božićnim danima.

A.M.,J.Vr.,KT

fotogalerija

Novo zvono u župi Jelah

Na 32. nedjelju kroz godinu, 6. studenoga, u župi Sv. Ivana Krstitelja u Jelahu, u Tešnju, blagoslovljeno je novo zvono, dar obitelji Kate i Ivice Ercega iz Jelaha.
više informacija i slika na LINK.

www.nedjelja.ba

MLADA MISA

Zlatni pir Veronike i Marijana Katića

Veronika i Marijan Katić, župljani župe Sv. Ivana Krstitelja u Jelahu, proslavili su u nedjelju 4. rujna, 50. obljetnicu braka.

Supružnici Katić žive na području župe cijeli svoj život te su ovdje podigli troje djece od kojih su dobili  6 unučadi. Svi žive u Bosni u kojoj žele i ostati te, kad god mogu, humanitarno i volonterski pomažu svoju zajednicu.

Ovom prilikom se cijela njihova obitelj okupila na pučkoj misi pod kojom je župnik don Ilija Marinović blagoslovio ovaj par te im čestitao u ime cijele župe i zaželio dobro zdravlje i veselje u njihovoj obitelji.

Svi prisutni vjernici s radošću su čestitali Veroniki i Marijanu i zajedno s njima proslavili njihovu obljetnicu.

A. Martinović, J.Vr.,KT

Radni tabor u Jelahu

U župi Sv. Ivana Krstitelja u Jelahu, nakon stanke zbog pandemije, ponovno se organizirao radni tabor mladih u suradnji sa Zavodom Sv. Stanislava iz Ljubljane.

Više informacija na link.

Srebrni jubilej misništva svećenika zaređenih u Vrhbosanskoj nadbiskupiji

U petak, 1.srpnja u župi Sv. Ivana Krstitelja u Jelahu proslavljen je srebrni jubilej – 25 godina misništva svećenika zaređenih u Vrhbosanskoj nadbiskupiji 1997.godine.
Više informacija na link.

PROSLAVLJEN PATRON ŽUPE JELAH

Patron župe Jelah, rođenje Sv. Ivana Krstitelja, svečano je proslavljen 24. lipnja.

Više informacija na link.

Obavijest

E340D7DF-0D48-442B-A9F2-FCC571CB1C01