Archive for lipanj 2014

Proslava sv.Petra i Pavla u Tešnju

U nedjelju 29.06.2014.godine proslavljen je patron filijalne crkve sv.Petra i Pavla u Tešnju. Od nazočni svećenika uz domaćeg župnika bili su:Preč.Bono Tomić,župnik Žabljaka i dekan usorskog dekanata;Vlč.Ivo Tomić,župnik Teslića;Svetu Misu je predvodio Vlč.Jakov Kajinić,Duhovnik u KŠC “Petar Barbarić” u Travniku uz nastup našeg Župnog zbora.

Nakon euharistijskog slavlja započeo je prigodni program koji je vodio Ivica Bošnjak (Pilka). U programu su nastupali Jelić Anita, prof.Ivica Kolarević te Kulturno umjetnička društva: HKUD ,,SV.IVAN KRSTITELJ” -RUŽIĆI (GRUDE) BOSNA I HERCEGOVINA; KUD ,,LJESKOVAC”-VINKOVCI REPUBLIKA HRVATSKA i KUD IZVOR ŽABLJAK-Usora.

Prema najavi župnika, uslijedilo je narodno veselje. Okupljeni vjernici i hodočasnici mogli su se okrijepiti u prostoru pored crkve.

Dijelove nastupa pogledati na youtube kanalu Župa Jelah a slike na link.

 

Raspored misa za patron filijalne crkve sv.Petra i Pavla

Nedjelja, 29.06.2014.godine

-Sveta Misa u 09:00 u Jelahu.

-Pučka Misa u 11:00 u Tešnju.

Nakon Sv.Mise druženje.

Proslava svetkovine sv.Ivana Krstitelja, patrona župe Jelah

U utorak, 24. lipnja svečano je proslavljen patron župe Jelah – sv. Ivan Krstitelj. Svečanu pučku Misu u župnom dvorištu predvodio je dominikanac pater Mato Bošnjak.

Nakon euharistijskog slavlja, prema najavi župnika, u župnom dvorištu uslijedilo je narodno veselje. Okupljeni vjernici mogli su se okrijepiti u prostoru pored župne kuće.

Raspored misa za patron župe

Ponedjeljak, 23.06.2014.god.

Sveta MISA UOČNICA u 18:30h, a nakon Sv.Mise blagoslov vode.

 

Utorak, 24.06.2014.god. — BLAGDAN SV.IVANA KRSTITELJA

–Sveta MISA za BOLESNIKE u 09:00h,

–SVEČANA PUČKA MISA u 11:00h.

Sat vremena prije svake Sv.Mise bit će ISPOVIJED vjernika .

Nakon Sv.Mise druženje.

Intervju za NOVO VRIJEME

Intervju Župnika.

 

Uređenje crkve sv.Petra i Pavla

Ovih dana su mnogi primijetili novi izgled crkve sv.Petra i Pavla u Tešnju. Ovim putem želimo od srca da se zahvalimo dobročiniteljima poduzeću HIFA  doo i obitelji Ahmetlić.