Archive for listopad 2022

Obavijest

Raspored svetih misa

Na Svi Sveti, 1.studenog (utorak) 2022. godine:

–Na groblju u Dobropolju-Tešanj sv.Misa je u 10:00h. Prije sv.Mise opijela za pokojne od 09:15h.

 

–Na groblju u Jelahu sv.Misa je u 13:30h. Prije sv.Mise opijela za pokojne od 12:00. Nakon sv.Mise nastavak molitve opijela za pokojne.

 

Na Dušni dan, 2.studenog (srijeda) 2022.godine:

–Na groblju u Rosuljama sv.Misa je u 09:00h. Prije sv.Mise molitva opijela za pokojne od 08:15h.

 

–Na groblju u Jelahu sv.Misa je u 11:00h. Prije sv.Mise molitva opijeka za pokojne od 10:00h. Nakon sv.Mise nastavak molitve opijela za pokojne.

 

P.S. Na grobljima će se također upisivati opijela

U nedjelju 23. listopada u župi Sv. Ivana Krstitelja u Jelahu mladu misu slavio je vlč. Stipe Filipović

U koncelebraciji s mladomisnikom bili su: njegov kum vlč. Ivan Polet, kancelar Beogradske nadbiskupije, vlč. Andrej Đuraj, izaslanik beogradskog nadbiskupa mons. Stanislava Hočevara te župnik vlč. Ilija Marinović, a kod oltara posluživali su đakoni i ministranti iz Beograda.

Uz brojnu obitelj i rodbinu, župljane župe Jelah, kao i okolnih župa, na svetoj misi sudjelovali su i gosti iz beogradskog Caritasa, kao i sestre milosrdnice iz Beograda.

Propovijed je izrekao vlč. Poleto uputivši riječi ohrabrenja mladomisniku.

Na kraju svete mise vlč. Stipe se emotivno obratio i zahvalio svima koji su sudjelovali u organizaciji i svim dobročiniteljima. Posebnu zahvalu iskazao je župniku vlč. Iliji na spremnosti za organizaciju i gostoprimstvo, ali i svima koji mu iskazuju potporu te mole za njega. Ujedno je i pozvao okupljene za obiteljski stol.

Svečanu svetu misu, na kojoj se okupilo nekoliko stotina vjernika, animirao je župni zbor župe Jelah.

Vlč. Stipo je rođen u vrijeme posljednjega rata u Zagrebu, kamo su njegovi roditelji Anto i Nada izbjegli iz rodne im Usore. Studij je završio na Flozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove u Zagrebu, ali se odlučio postati svećenikom Beogradske nadbiskupije, gdje ga je početkom listopada zaredio mons. Hočevar.

A.M./ J.M., KT

Link fotografije.

MLADA MISA

Nova rasvjeta crkve u Tešnju