Archive for siječanj 2018

TEČAJ PRIPRAVE ZA SAKRAMENTALNI BRAK

20180128_220609IMG-1b3a200ef6079e4f387f9e28aee1218b-V

POSJET KARDINALA

Danas, 24.1.2018., vraćajući se sa službenog puta nadbiskup vrhbosanski Vinko kardinal Puljić ponovno je našao vremena i iskazao brigu za oporavak vlč Ilije Miškića te ga posjetio u Općoj bolnici Tešanj. Kratko se susreo i sa vodstvom bolnice i zahvalio im na brizi i požrtvovnosti koju iskazuju pacijentima. Vodstvo bolnice se zahvalilo Kardinalu na dolasku te brizi za vlč. Miškića kao i na potpori koju pruža liječnicima svojim posjetom i toplim riječima. Ravnatelj bolnice darovao je Kardinalu ručno rađeni tešanjski suvenir za uspomenu. U pratnji Kardinala bio je osobni tajnik i župnik župe Jelah.

V. PUČKA GASTRO OLIMPIJADA-MARINSKI PLETER

Pozivamo sve one koji ne vole samoću i imaju istančan ukus za druženjem na jubilarnu petu po redu „PUČKU GASTRO OLIMPIJADU – MARINSKI PLETER“
u subotu 03. veljače u vjeronaučnoj dvorani u Jelahu od 18 sati.
Svaki sudionik sa sobom treba donijeti pregršt dobre volje i naoružati se dobrim raspoloženjem, a svi oni koji se žele natjecati i pokazati svoje umijeće mogu se natjecati u sljedećim kategorijama:
1. Najbolja RAKIJA – ponesite bočicu rakije, bez obzira sa kojeg drveta potječe, najmanje dva deca,
2. Najbolji SUDŽUK- ponesite komad sudžuka dužine najmanje jednog pedlja uvjet je da je sudžuk iz vlastite pušnice.
3. Najbolji ČVARCI – ponesite sa sobom šakicu čvaraka iz Vaše raljike.
4. Najbolji domaći SIR
5. Najbolja PITA – donesite najbolji zvrk pite koju znate napraviti
6. Najbolji KOLAČ – najmanje tri komadića Vašeg najuspješnijeg kolača.
7. Najbolji ajvar
8. Najbolja salata
9. Najbolji med
10. Najbolji pekmez
Svakako, da sve ovo nabrojano možete donijeti u neograničenim količinama. Ovo što smo nabrojali je za natjecanje, a ostalo ćemo nekako svi zajedno upotrijebiti.

Imenovat ćemo ocijenjivački sud koji će sve pregledati, kušati, ocijeniti i na koncu proglasiti najbolje. A možda ćemo na neki način najbolje proizvođače i nagraditi.

I na koncu sve one koji imaju sigurnu ruku i oštro oko a nadasve dobru ekipu iz svoga sokaka, koju čini najmanje troje igrača, pozivamo na skrivanje prstena bez obzira kakvi su priglavci novi ili iznošeni.

Nije nam cilj da od MARINSKOG PLETERA pravimo maškaradu,
zato organiziramo olimpijadu i imamo veliku nadu
da se cijeli puk i muškarci i žene podjednako
dokažu u ozbiljnom radu.

PETA PUČKA GASTRO OLIMPIJADA U SUBOTU 03. VELJAČE
U VJERONAUČNOJ DVORANI U JELAHU od 18 sati

Vrhbosanski nadbiskup pohodio Opću bolnicu u Tešnju

U posjetu Općoj bolnici Tešanj, 10. siječnja, boravio je vrhbosanski nadbiskup metropolita Vinko kard. Puljić kako bi posjetio tek operiranog vlč. Iliju Miškića, župnika u Ularicama.

Kardinala je na ulazu u bolnicu dočekao primarius doc. dr.  Hasan Škiljo, ravnatelj bolnice, sa svojim najbližim suradnicima te načelnik Općine Tešanj mr.sc. Suad Huskić. Nakon obilaska vlč. Miškića, u ravnateljstvu bolnice upriličen je razgovor, a ravnatelj bolnice izrazio je zahvalnost kardinalu na izdvojenom vremenu i zanimanje za rad liječnika u Tešnju.

Nadbiskup se zahvalio osoblju bolnice za brigu, ljubaznost i ljudskost koju svakodnevno iskazuju svojim pacijentima, a posebice vlč. Miškiću.

Kard. Puljiću se obratio i načelnik općine Tešanj te ga izvijestio o stanju u općini Tešanj, s vjerskog, nacionalnog i gospodarskog gledišta. Nadbiskup je izrazio zadovoljstvo Općinom Tešanj i poželio daljnji uspjeh u radu te na odlasku obišao  pojedine odjele bolnice i susreo se s bolesnicima koji su ga s radošću pozdravili.

U nadbiskupovoj pratnji, uz tajnika, bio je jelaški župnik don Ilija Marinović.

A. Martinović/ KT www.nedjelja.ba

Uređenje uz druženje

Danas, 8.1.2018., mladi su zajedno sa župnikom korisno iskoristili dan. Uređivali su dvorište, čistili crkvu i dvoranu te zajedno uz molitvu i ručali.

Obavijest

IMG-8c897308307c029c9db419ff372c65db-V

Obavijest

IMG-6ce8c40de704f8eab1ef640a5209a53e-V

Druženje s župnikom

Na svetkovinu Bogojavljenja, 6.siječnja, kako je i običaj, župnik je pozvao svoje suradnike (prakaratore i vijećnike župe)  na večeru i druženje. Jedan broj ih se ispričao, a ovima koji su dosli župnik se zahvalio na suradnji te izrazio svoje zadovoljstvo urađenim u protekloj godini. Počastio je sve ukusnom večerom i pićem, poslužujući ih osobno cijelu večer.