Archive for prosinac 2016

BOŽIĆNI DOMIJENAK

O sinoćnjem domijenku, u župi Jelah, možete pročitati na LINK.

BOŽIĆNA ČESTITKA

Dragi moji župljani župe Jelah, poštovani prijatelji i svi oni kojima je Božić na srcu. Ovim putem Vam želim uputiti poruku mira i radosti povodom božićnih blagdana. Božić je poruka mira, a mir nam je danas itekako potreban, i to ne samo mir nego i tolerancija, ne sekularizam koji se podvodi pod izraz tolerancija. Također u ovoj bozićnoj poruci želim pozvati sve da vole i štite život jer narod bez života nema budućnosti a život znači, poštovati sve, od nerođene djece, do naših očeva i majki pa sve do djedova i baki koje ne treba ostavljati samima i prepuštenima sami sebi. Stoga mi moramo biti poput lampica na božićnim drvcima koje se pale kako bi svijetlili za nadu i hrabrost za život.
Ovim riječima ohrabrenja i nade svima želim Čestit Božić i blagoslovljenu Novu 2017. godinu.
Vaš župnik Don Ilija Marinović

NAPRETKOV BOŽIĆNI FESTIVAL

HKD Napredak – podružnica Tešanj 17.12.2016.godine je organizirala festival ,,Božiću u susret” uz nastup KUD Čiče Novo Čiče iz N. Čiča i KUD Izvor Viškovo iz Rijeke i Napretkov zbor. Pogledajte djelić atmosfere na VIDEO i FOTOGALERIJA.

Adventsko druženje

U nedjelju, 11.prosinca na 3.nedjelju došašća kada se prikupljala i samo jedna milostinja za Caritas i naša župa je dala svoj doprinos. Upriličili smo adventsko druženje uz kuhano vino i pečene kobasice. Druženje je imalo i humanitarni karakter. Župljani su donijeli darove za božićno darivanje potrebitih, a maleni župljani su odvojili svoje slatkiše i igračke kako bi u ovo predbožićno vrijeme razveselili djecu koja svoje sate i dane provode na liječenju u bolnicama. Ovih dana paketi će se pakirati i raznositi. Hvala svima na doprinosima i uloženom trudu!

Slike pogledajte na google+.

ADVENT

fb_img_148088261654020161204_094352