Archive for studeni 2014

Izbori za predsjednika Republike Hrvatske

Poštovani,

Izbori za predsjednika Republike Hrvatske održat će se 28.12.2014. godine, a eventualno ponovljeni izbori 11.1.2015. godine.

Državljani Republike Hrvatske koji žele svoje biračko pravo iskoristiti na biračkim mjestima koja će biti otvorena u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini moraju provesti postupak prethodne/aktivne registracije. Rok za prethodnu/aktivnu registraciju istječe u srijedu 17.12.2014. godine.

U prilogu dostavljamo poziv za prethodnu/aktivnu registraciju, s pripadajućim obrascima, te Vas molimo da s istim upoznate članove Vaše zajednice.

S poštovanjem,

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u

Bosni i Hercegovini

 

Prilog:

Obavijest-Aktivna_i_prethodna_registracija_biraca_za_Izbore_za_predsjednika_RH Odustanak_od_aktivne_registracije_biraca_koji_nemaju_prebivaliste_u_RH Odustanak_od_prethodne_registracije_biraca_s_prebivalistem_u_RH Zahtjev_za_aktivnu_registraciju_biraca_koji_nemaju_prebivaliste_u_RH Zahtjev_za_prethodnu_registraciju_biraca_koji_imaju_prebivaliste_uRH

Zaštitnica pjevača i glazbenika

Malo se slavilo. Danas je sv.Cecilija, zaštitnica pjevača i glazbenika. Neka bude uvijek uz naš zbor.

Posjet župi, St. Veit am Vogau

U subotu, 14.11.2014. organiziran je izlet u Austriju k prijateljskoj župi, St. Veit am Vogau. Skupinu koja je putovala činili su vijećnice i vijećnici Pastoralnog i Ekonomskog vijeća župe sv.Ivana Krstitelja iz Jelaha pod vođstvom župnika i odlične vožnje našeg župljanina. Putovanje je otpočelo skupljanjem ispred župne crkve. Pri dolasku u austrijsku župu dočekali su nas tamošnji župnik kao i predstavnici njihovih župnih vijeća. Nakon zajedničke kave, obišli smo njihovu crkvu koja potiče od prije 800 godina. Nakon toga održali smo zajednički sastanak na kojemu smo razmjenjivali znanja, iskustva i mišljenja o aktivnostima župnih vijeća, volontiranju u župama te mogućim promjenama i napredovanjima. Poslije ručka, obišli smo Vinsku cestu. Taj kraj obiluje vinogradima te smo uživali i u kušanju mladog vina. Jedan od prijatelja ugostio nas je i u svojoj bajkovitoj kući, okruženoj vinogradima i šumama. Tamo smo poslužili naša tradicionalna jela i pića koje su pripremile vrijedne ruke naših vijećnica. Slijedilo je ugodno druženje do kasnog popodneva. U svoju župu vratili smo se nasmijani i bogatiji novim poznanstvima i iskustvima.

Antonija Martinović

Katolički tjednik

Izašao je novi list  Katolički tjednik

Župne obavijesti

U dubokoj boli javljamo svim rođacima, prijateljima i znancima tužnu vijest da je naš župljanin Ivan Glavaš rođen 1989.godine iz Tešnja preminuo. Pogreb dragog nam pokojnika bit će u utorak, 04. 11. 2014. godine  na groblju u Dobropolju. Sprovod kreće od pokojnikove kuće iz Tugovića u 14h. Misa zadušnica odmah nakon sahrane na groblju.

 

Počivao u miru Božjem.

Župne obavijesti

U dubokoj boli javljamo svim rođacima, prijateljima i znancima tužnu vijest da je nas župljanin Vlado Panjkov iz Cerovca, rođen 1924.godine, preminuo. Pogreb dragog nam pokojnika bit će u nedjelju 02.11. 2014. godine na groblju Jelah. Posljednji ispraćaj u 14h ispred porodične kuće u Cerovcu.