Archive for Općenito

Crkva sv.Petra i Pavla u Tešnju 1969.godine

Raspored svetih misa

Na Svi Sveti, 1.studenog (utorak) 2022. godine:

–Na groblju u Dobropolju-Tešanj sv.Misa je u 10:00h. Prije sv.Mise opijela za pokojne od 09:15h.

 

–Na groblju u Jelahu sv.Misa je u 13:30h. Prije sv.Mise opijela za pokojne od 12:00. Nakon sv.Mise nastavak molitve opijela za pokojne.

 

Na Dušni dan, 2.studenog (srijeda) 2022.godine:

–Na groblju u Rosuljama sv.Misa je u 09:00h. Prije sv.Mise molitva opijela za pokojne od 08:15h.

 

–Na groblju u Jelahu sv.Misa je u 11:00h. Prije sv.Mise molitva opijeka za pokojne od 10:00h. Nakon sv.Mise nastavak molitve opijela za pokojne.

 

P.S. Na grobljima će se također upisivati opijela

U nedjelju 23. listopada u župi Sv. Ivana Krstitelja u Jelahu mladu misu slavio je vlč. Stipe Filipović

U koncelebraciji s mladomisnikom bili su: njegov kum vlč. Ivan Polet, kancelar Beogradske nadbiskupije, vlč. Andrej Đuraj, izaslanik beogradskog nadbiskupa mons. Stanislava Hočevara te župnik vlč. Ilija Marinović, a kod oltara posluživali su đakoni i ministranti iz Beograda.

Uz brojnu obitelj i rodbinu, župljane župe Jelah, kao i okolnih župa, na svetoj misi sudjelovali su i gosti iz beogradskog Caritasa, kao i sestre milosrdnice iz Beograda.

Propovijed je izrekao vlč. Poleto uputivši riječi ohrabrenja mladomisniku.

Na kraju svete mise vlč. Stipe se emotivno obratio i zahvalio svima koji su sudjelovali u organizaciji i svim dobročiniteljima. Posebnu zahvalu iskazao je župniku vlč. Iliji na spremnosti za organizaciju i gostoprimstvo, ali i svima koji mu iskazuju potporu te mole za njega. Ujedno je i pozvao okupljene za obiteljski stol.

Svečanu svetu misu, na kojoj se okupilo nekoliko stotina vjernika, animirao je župni zbor župe Jelah.

Vlč. Stipo je rođen u vrijeme posljednjega rata u Zagrebu, kamo su njegovi roditelji Anto i Nada izbjegli iz rodne im Usore. Studij je završio na Flozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove u Zagrebu, ali se odlučio postati svećenikom Beogradske nadbiskupije, gdje ga je početkom listopada zaredio mons. Hočevar.

A.M./ J.M., KT

Link fotografije.

Nova rasvjeta crkve u Tešnju

Bogoslovi iz Slovenije posjetili našu župu

U posjet usorskom kraju došli su rektor ljubljanske Bogoslovije dr. Roman Globokar, duhovnik bogoslova Gregor Celestina te 20-ak bogoslova i jedan đakon, uz pratnju i prefekta bogoslova.

Pučku svetu misu predslavio je dr. Globokar uz koncelebraciju svećenika iz Ljubljane te župnika don Ilije Marinovića.

Dr. Globokar se tijekom homilije osvrnuo na nedjeljno Evanđelje pa potaknuo okupljene vjernike na činjenje dobrih djela, a ujedno i rekao nekoliko riječi o ljubljanskoj Bogosloviji. Kazao je i kako nosi u srcu i molitvama Vrhbosansku nadbiskupiju te zamolio da i ovdašnji vjernici prate u molitvama ove bogoslove. Izrazio je zadovoljstvo njihovim posjetom ovom kraju i župi te zahvalio župniku don Iliji na gostoprimstvu i prijateljstvu.

Susret je nakon svete mise nastavljen uz zajednički ručak gostiju i mladih iz župe Jelah.

Zaziv Duha Svetoga

Svečani zaziv Duha Svetoga na početku nove školske vjeronaučne godine u našoj župi.

Zlatni pir Veronike i Marijana Katića

Veronika i Marijan Katić, župljani župe Sv. Ivana Krstitelja u Jelahu, proslavili su u nedjelju 4. rujna, 50. obljetnicu braka.

Supružnici Katić žive na području župe cijeli svoj život te su ovdje podigli troje djece od kojih su dobili  6 unučadi. Svi žive u Bosni u kojoj žele i ostati te, kad god mogu, humanitarno i volonterski pomažu svoju zajednicu.

Ovom prilikom se cijela njihova obitelj okupila na pučkoj misi pod kojom je župnik don Ilija Marinović blagoslovio ovaj par te im čestitao u ime cijele župe i zaželio dobro zdravlje i veselje u njihovoj obitelji.

Svi prisutni vjernici s radošću su čestitali Veroniki i Marijanu i zajedno s njima proslavili njihovu obljetnicu.

A. Martinović, J.Vr.,KT

Proslavljen drugotni patron župe Jelah

U ponedjeljak, 29.kolovoza, župa Sv. Ivana Krstitelja u Jelahu svečano je proslavila svoj drugotni patron – Mučeništvo Sv. Ivana Krstitelja.

Euharistiju u večernjim satima predslavio je prošlogodišnji mladomisnik iz župe Sivša fra Antonio Gašić, uz koncelebraciju župnika don Ilije Marinovića te dva svećenika iz okolnih vjerničkih zajednica. U prigodnoj propovijedi fra Antonio potaknuo je okupljeni puk na nasljedovanje Sv. Ivana Krstitelja kroz istinu i pravednost.

Nakon mise upriličen je blagoslov Gospina kipa postavljenog u župnom dvorištu, a koji je dar vjernika župe Jelah, obitelji Krištić iz Cerovca.

Nakon blagoslova vjernici i don Ilija su tradicionalno počastili nazočne zakuskom te se ugodno druženje nastavilo cijelu večer.

A.M., Ž.I., KT

Obavijest

viber_slika_2022-08-13_21-00-04-423

Obavijest

4774AF2E-1EFB-4D26-9610-0AE63BE17C19