Krizma u župi Jelah

U župi Sv. Ivana Krstitelja u Jelahu, 30. travnja vrhbosanski nadbiskup u miru Vinko kard. Puljić, slavio je svetu misu tijekom koje je podijelio sakrament sv. potvrde za 19 krizmanika.

Uz nadbiskupa u miru koncelebrirao je župnik u Jelahu vlč. Ilija Marinović, koji je predstavio ovogodišnje krizmanike.

Nakon svetopisamskih čitanja i naviještenoga Evanđelja, kardinal Puljić uputio je prigodnu propovijed. Kazao je kako je vrlo važno za pastira poznavati svoje vjernike.

„Poznavati svoje vjernike, poučavati i izgrađivati zajedništvo, jer Crkva nije udruga – zajednica, nego zajedništvo gdje je Krist u središtu. Vi ste svi postali zajednica vjernika po krštenju (…) Ovo što mi govorimo s oltara, to se čuje i zaboravi, ali ono što se srcem živi – to se nosi u život (…) Problem je što smo mi zanemarili suradnju s Duhom Svetim, a vi znate da narod kaže – tamo gdje nema duha, tamo je bezdušnost. Vidimo tu bezdušnost gdje su ratovi, vidimo tu bezdušnost u lažima, krađama, prevarama (…) Kako imati dušu? – Eto, s Duhom Svetim surađivati“, kazao je među ostalim kardinal.

Potom su krizmanici i svi okupljeni ispovjedili vjeru, a kard. Puljić je molitvom i polaganjem ruku te mazanjem sv. krizmom podijelio sakrament potvrde.

J.P., KT

FOTOGALERIJA

 

 

 

Comments are closed.